Laat je auto weer lekker ruiken!

Heb je last van een muffe geur in de auto? Wil je jouw auto graag verkopen, maar stinkt de auto naar sigaretten rook of huisdieren? In dit artikel vind je een stappenplan om de nare geurtjes uit de auto te verwijderen en je auto weer fris te laten ruiken.

Haal de auto leeg

Voordat je kan beginnen met stofzuigen of het reinigen van de ruiten, is het nodig om de auto leeg te halen. Alle vakken in de deuren, het dashboardkastje en overige vakken moeten even leeggemaakt worden. Haal hierna de automatten en de asbak eruit. De asbak kan afgewassen worden met afwasmiddel en schrob deze goed schoon met een afwasborstel. Als laatste is het nodig om de kofferbak leeg te halen.

Stofzuigen

Nadat de auto leeggehaald is, kan je beginnen met stofzuigen. Zorg dat er geen losliggend vuil achterblijft en probeer alle kieren en naden mee te nemen. De hoedenplank en kofferbak mogen ook gestofzuigd worden. Vergeet niet de matten na het uitkloppen ook te stofzuigen.

sloopautoDe binnenkant

De kunststof delen aan de binnenzijde kunnen worden schoongemaakt met een sopje en een microvezeldoek. Een klein dopje allesreiniger in een emmer met lauwwarm water is prima voor een sopje. Na het soppen zou je een cockpit spray kunnen gebruiken. Dit laat het interieur glimmen en ruikt ook nog eens lekker. Als je vlekken in de bekleding hebt, is het handig om een middel te gebruiken wat aansluit bij de soort bekleding van de auto. Op deze manier kunnen de vlekken goed verwijderd worden zonder dat er juist vlekken gemaakt worden.

Geuren verwijderen

De beste manier om geuren te verwijderen uit de auto is door middel van een ozonbehandeling. Dit zou je zelf kunnen doen door een ozonapparaat te huren of door het te laten doen bij een garage. Na een ozonbehandeling zijn de nare geurtjes volledig verdwenen. De auto moet wel eerst gereinigd worden aan de hand van de bovenstaande stappen, zodat zoveel mogelijk ‘stinkende’ factoren weggenomen worden.

Een neutraal of zelfs lekker ruikende auto verkoopt sneller dan een auto met nare geurtjes. Is je auto niet meer te redden en rijp voor de sloop? Verkoop dan je sloopauto.