5 Tips voor het schoonmaken van de autoruiten

Een mooie glanzende auto kan natuurlijk niet zonder heldere autoruiten. Naast het feit dat je schone auto er nog beter uitziet met heldere autoruiten, zorgen heldere autoruiten ook voor een beter zicht op de weg en zodoende voor minder gevaar voor jou en de medeweggebruikers. Maar hoe maak je de autoruiten nou schoon zonder strepen achter te laten? In dit artikel vind je 5 tips om je autoruiten schoon te maken en te houden.

1. Emmer water en afwasmiddel, klaas is kees.

De goedkoopste manier om je autoruiten schoon te krijgen, is door een emmer te vullen met lauwwarm water en een scheutje afwasmiddel. Gebruik een poetsdoek of zeem die geen stukjes achterlaat om de autoruit te lappen. Is het vuil van je autoruit vet en hardnekkig? Voeg dan een scheutje citroenzuur of pure alcohol aan de emmer toe. Gebruik geen ammoniak om je autoruiten schoon te maken. Ammoniak kan het rubber, vinyl of leer van de auto aantasten.

2. Speciale cleaners voor het echte werk.

Het is ook mogelijk om speciale cleaners aan te schaffen voor het schoonmaken van de autoruiten. Autoruitenreinigers van de supermarkt werken over het algemeen net zo goed als dure merken zoals HG uit garages. Bij gebruik moet je wel opletten dat je alleen de autoruitenreiniger sprayt op de ruiten en niet op andere onderdelen van de auto. Dit kan leiden tot verkleuring of verdere schade.

3. Goed drogen

Na het schoonmaken moeten de autoruiten goed drogen. Wanneer tijdens het schoonmaken van de autoruiten duidelijk wordt dat de ruiten vol staan met krasjes, kan er gekozen worden om de ruiten te laten polijsten. Verder kunnen de ramen drooggewreven worden met behulp van oude kranten. De inkt in de kranten nemen namelijk restdeeltjes op die achterbleven zijn tijdens de schoonmaakbeurt.

4. De binnenkant

De binnenkant van de autoruiten hoeven minder vaak schoongemaakt te worden omdat er minder vuil op terecht komt. Tijdens het schoonmaken van de buitenkant, kan de binnenkant snel even meegepakt worden. De beste manier om de binnenkant van de ruiten schoon te maken is met behulp van een glasreiniger.

5. Regenwater en uien?

Gebruik regenwater in plaats van leidingwater. In regenwater zit geen kalk, waardoor de auto bespaard wordt van kalkaanslag. Verder schijnen de ramen nog meer te glanzen als je een gepelde ui toevoegt aan het water. Je kan het altijd proberen toch?

Voorkom het achteruitgaan van je auto door deze goed te onderhouden. Is het al te laat? Verkoop dan uw sloopauto.